Grootschalig onderzoek dodelijke schietpartij

Grootschalig onderzoek dodelijke schietpartij

Geplaatst op 24 december 2023, om 15:40 uur

GELEEN – Een grootschalig rechercheteam (TGO) van zo’n 25 rechercheurs onderzoekt het dodelijke schietincident op de Markt in Geleen. Een man van 55 jaar uit Geleen kwam hierbij zaterdagavond om het leven.

Rond 17.20 uur kwamen de eerste meldingen over een schietpartij bij de hulpdiensten binnen, maar mogelijk vond het incident al iets eerder plaats. Ter plekke bleek inderdaad dat een man neergeschoten was. Hij werd gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij later aan zijn verwondingen overleden.

Onderzoek
Door de politie is direct tactisch, forensisch en digitaal onderzoek opgestart en zijn camerabeelden veiliggesteld.
Op dit moment is nog niet bekend wat de aanleiding of toedracht voor het incident is geweest. Verder is het nog onduidelijk of er sprake is van één of meerdere verdachten.

Vluchtroute
In de omgeving is gezocht naar de verdachte(n). Bij de vlucht zou een donkerkleurige auto gebruikt zijn. Mogelijk dat deze auto is weggereden in de richting van de Rijksweg Centrum/Zuid en vervolgens richting Glanerbrook. Ook is het mogelijk dat de vluchtroute via de Rijksweg Centrum/Zuid richting de autosnelweg A76 is geweest.

Specifieke getuige
Om meer duidelijkheid te krijgen is de politie dringend op zoek naar getuigen. Meer in het bijzonder wil het rechercheteam graag in contact komen met de persoon die kort voor het schietincident op de hoek van de Markt bij het gemeentehuis bij een lantaarnpaal stond. Mogelijk dat deze persoon de auto die door de verdachte(n) gebruikt is, opgemerkt heeft.