Slachtoffers dodelijke steekpartij zijn minderjarige Syriërs

Slachtoffers dodelijke steekpartij zijn minderjarige Syriërs

Geplaatst op 23 december 2023, om 18:42 uur

ENSCHEDE – De twee slachtoffers van de steekpartij op vrijdagavond in het centrum van Enschede zijn geïdentificeerd als minderjarige Syrische vluchtelingen, zo bevestigt de politie. Een van hen overleed ter plaatse, terwijl de ander met verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht.

Het incident vond plaats rond 23.00 uur op de Van Lochemstraat. Bij aankomst trof de politie de twee ernstig gewonde jongeren aan. Er wordt uitgegaan van een conflict als oorzaak van de steekpartij.

De politie heeft getuigen gehoord en forensisch onderzoek verricht, mede omdat veel mensen op straat getuige waren van het incident. Regionale krant Tubantia meldt dat de slachtoffers onderdeel waren van een groep van vijf jongeren die ruzie kregen met een andere groep en dat ze nog niet lang in Nederland verblijven.

Burgemeester Roelof Bleker van Enschede betuigde zijn medeleven met de nabestaanden van het overleden slachtoffer en wenst het gewonde slachtoffer een voorspoedig herstel. Hij spreekt de hoop uit dat het politieonderzoek, geleid door het Openbaar Ministerie, snel duidelijkheid zal verschaffen over de toedracht van dit tragische voorval.