Voormalige directeur Stichting Kanjer Wens krijgt 9 jaar cel en tbs voor misbruik minderjarige jongens

Voormalige directeur Stichting Kanjer Wens krijgt 9 jaar cel en tbs voor misbruik minderjarige jongens

Geplaatst op 22 december 2023, om 14:11 uur

ALMERE – De voormalige directeur van Stichting Kanjer Wens is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf en tbs vanwege ontucht met minderjarige jongens gedurende de periode van 2006 tot 2021.

De 55-jarige man uit Almere werd in juni 2021 gearresteerd en mocht in vrijheid het verdere onderzoek afwachten op voorwaarde dat hij geen contact had met kinderen. In februari 2022 volgde een nieuwe aanhouding omdat hij deze voorwaarde zou hebben geschonden. Het misbruik vond deels plaats in zijn hoedanigheid als directeur van de stichting Kanjer Wens, die de wensen van ernstig zieke kinderen vervulde. Het Openbaar Ministerie benadrukte eerder dat de slachtoffers bijzonder kwetsbaar waren en dat de verdachte zijn seksuele verlangens op deze kinderen had gericht. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak benadrukte de officier van justitie dat ook de ouders van de kinderen slachtoffer waren. Zij vertrouwden op de stichting om hun ernstig zieke kinderen een bijzondere ervaring te bezorgen, niet wetende dat zij hun kinderen daarmee aan een misbruiker blootstelden.

Na de tweede arrestatie van de verdachte besloot de raad van toezicht en het bestuur van Kanjer Wens om de stichting op te heffen. In een bericht aan de vrijwilligers gaven zij aan weinig vertrouwen te hebben dat Kanjer Wens Nederland ooit weer op dezelfde manier zou kunnen functioneren.