Limburgs politiewerk in de schijnwerpers

Limburgs politiewerk in de schijnwerpers

Geplaatst op 22 december 2023, om 14:31 uur

MAASTRICHT – Programmamaker Ewout Genemans zal in het komende jaar de provinciehoofdstad Maastricht van dichtbij ervaren. Zijn televisieserie zal namelijk in 2024 de focus leggen op Bureau Maastricht, waarbij hij meerijdt met 12 politieagenten van het basisteam Maastricht. Deze aankondiging werd donderdag gedeeld met de politiemedewerkers van het basisteam.

In de periode van maart tot en met september zal de productiemaatschappij van Ewout zes duo’s selecteren om mee op patrouille te gaan. Het resultaat van deze samenwerking zal te zien zijn in negen uitzendingen die vanaf het najaar worden uitgezonden op RTL4 en Videoland.

Martijn Boer, teamchef van het Basisteam Maastricht, is trots op de unieke kans die het basisteam krijgt om het dagelijkse werk in de stad aan een breed kijkerspubliek te laten zien. Hij benadrukt dat het basisteam gastvrij zal zijn voor Ewout en zijn team.

Nynke Mook, lid van de eenheidsleiding in Limburg, ziet Bureau Maastricht als een gelegenheid om trots op de eenheid en de regio naar voren te brengen. Ze prijst het programma om zijn respectvolle aanpak en het tonen van de mens achter het politie-uniform. Daarnaast hoopt ze dat de serie ook potentiële nieuwe collega’s zal aanspreken en kijkt ze uit naar een succesvol seizoen.