Overleden fietser bleek op de vlucht voor politie

Overleden fietser bleek op de vlucht voor politie

Geplaatst op 22 december 2023, om 15:34 uur

BREDA – De 29-jarige man uit Breda die dinsdag bij een ongeval op de Backer en Ruebweg in Breda om het leven kwam, bleek te zijn gevlucht voor de politie. De politieagenten waren getuige van het feit dat de man, terwijl hij op zijn fiets reed, de weg overstak en werd aangereden door een auto, waarna hij kort daarna overleed. In een persverklaring van de politie, enkele uren na het ongeval, werd alleen melding gemaakt van het ongeluk zelf en niet van de gebeurtenissen die eraan voorafgingen. Getuigen hebben echter verklaard dat de man kort daarvoor voor overlast had gezorgd bij het Shell-tankstation aan de Backer en Ruebweg, nabij de kruising met de Konijnenberg.

De man vertoonde verward gedrag en verbleef daar in de vroege ochtenduren, ondanks verzoeken van het personeel om te vertrekken. Hierop werd de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen en de man wilden aanspreken, schrok hij dermate dat hij op de vlucht sloeg. Hij pakte zijn fiets en stak de drukke Backer en Ruebweg over vanaf de afrit bij het tankstation, op dat moment was het ongeveer 6:00 uur. Hierbij werd hij aangereden door een passerende auto. Zijn verwondingen waren dusdanig ernstig dat reanimatie niet mocht baten.

Voor politieagenten die worden geconfronteerd met traumatische situaties is er hulp en begeleiding beschikbaar binnen de politie. De woordvoerder benadrukte aan Bn De Stem dat de situatie voor alle betrokken partijen zeer triest is geweest en dat het wellicht anders was afgelopen als de man had geluisterd naar de instructies van de agenten en was blijven staan.

Foto’s en Video: Jeroen Stuve