Doorzoeking leidt tot vondst hennep en voorraad

Doorzoeking leidt tot vondst hennep en voorraad

Geplaatst op 22 december 2023, om 15:11 uur

ZWANENBURG – Bij een algehele bestuurlijke controle werd op donderdag in een bedrijfspand in Zwanenburg hennep en een partij vuurwerk aangetroffen door de politie.

De controle vond plaats in samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer, de politie, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Nederlandse Arbeidsinspectie en Liander. Voorafgaand aan de controle bestond er al een vermoeden van hennepteelt op het betreffende adres. In het pand werd naast ruim vijf kilo hennep ook apparatuur gevonden voor de verwerking, verpakking en distributie van de drugs. Bovendien werd er een hoeveelheid van 240 kilo illegaal vuurwerk ontdekt.

Zowel de drugs als het vuurwerk zijn in beslag genomen en vernietigd.