OM vervolgt chauffeur na ongeval met 7 doden

OM vervolgt chauffeur na ongeval met 7 doden

Geplaatst op 20 december 2023, om 13:15 uur

NIEUW BEIJERLAND – Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat de 47–jarige truckchauffeur die met zijn vrachtwagencombinatie een zeer zwaar ongeval in het buurtschap Zuidzijde bij Nieuw Beijerland veroorzaakte vervolgen.

Onderaan het dijktalud vond op 27 augustus 2022 een barbecue plaats waar veel mensen bij aanwezig waren. De vrachtwagen kwam op het feestterrein terecht. Daarbij kwamen zeven personen om het leven en raakten zeven personen (zwaar)gewond.

Op basis van het onderzoekdossier ziet het OM voldoende bewijs om de chauffeur te vervolgen voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk letsel of zwaar letsel door schuld (artikel 6 Wegenverkeerswet).

De nabestaanden en de slachtoffers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het vervolgingsbesluit. Het OM staat sinds de start van het onderzoek in contact met hen. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld gaat worden, is nog onbekend.