2.400 Cobra’s in woning aangetroffen na handel op Snapchat

2.400 Cobra’s in woning aangetroffen na handel op Snapchat

Geplaatst op 20 december 2023, om 12:50 uur

ROTTERDAM – De politie heeft dinsdag bij een doorzoeking in een woonhuis in Rotterdam 2400 Cobra’s aangetroffen. In een berging bij een woning in Spijkenisse vond de politie een nog onbekende hoeveelheid verboden vuurwerk. De doorzoekingen volgde op de aanhoudingen van twee mannen van 26 en 29, die via het online platform Snapchat explosieven en ander verboden vuurwerk te koop aanboden.

De politie hield de mannen aan tijdens een zogeheten pseudokoop, waarbij politieagenten zich voordoen als klant. Voordat de verkoop plaatsvond, werd de auto van de twee verdachten op een parkeerterrein door politieauto’s klemgezet. In de auto van de verdachten trof de politie nog eens 300 Cobra’s, naast shells, nitraten en ander verboden vuurwerk.

De rol van beide verdachten wordt door de politie verder onderzocht.