Nepagent probeert mensen op te lichten

Nepagent probeert mensen op te lichten

Geplaatst op 19 december 2023, om 15:05 uur

BUSSEM – Maandagavond kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen over verdachte situaties via de telefoon. Meerdere personen uit Bussum werden gebeld door iemand die zich voordeed als een politieagent en op die manier mensen wilde oplichten.

In alle gevallen vertelde de oplichter dat hij van de politie is en dat het slachtoffer gevaar loopt. In zijn verhaal vertelt de oplichter dat er verdachten aangehouden zijn die een briefje bij zich droegen, met daarop de naam en adres van het slachtoffer. De nepagent vraagt daarom of het slachtoffer geld en waardevolle spullen in huis heeft, want dan zou de politie langs de deur komen om die spullen op te halen en ‘in bewaring te nemen’.

Gelukkig vertrouwde tot nog toe geen van de slachtoffers dit verhaal: zij hingen de telefoon op en belden daarna de politie.