19-jarige man aangehouden na politieachtervolging en aanrijding

19-jarige man aangehouden na politieachtervolging en aanrijding

Geplaatst op 19 december 2023, om 14:45 uur

LANDGRAAF – Op de Karel Doormanstraat in Landgraaf vond in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 november een achtervolging met de bestuurder van een gestolen voertuig plaats. De achtervolging eindigde in een aanrijding waarbij de verdachte wist te ontkomen. Maandag is een 19-jarige man uit Landgraaf aangehouden.

In de nacht van donderdag 23 november negeerde de bestuurder van een bedrijfsbus met aanhangwagen een stopteken. De verdachte verhoogde zijn snelheid en de politie zette de achtervolging in op de N300 in Landgraaf. Op de Groenstraat ramde de verdachte een strategisch opgezette blokkade van twee politieauto’s. Daarbij raakte een collega gewond. Dashcambeelden lieten zien dat de verdachte daarna uit het gestolen voertuig viel en probeerde weg te rennen. Op dat moment werd hij aangereden door het achtervolgende politievoertuig.

De verdachte is maandag aangehouden, zo meldt de politie.