Drie keer zestien jaar cel geëist voor poging liquidatie

Drie keer zestien jaar cel geëist voor poging liquidatie

Geplaatst op 19 december 2023, om 21:31 uur

ZEEWOLDE – Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen van zestien jaar geëist tegen drie mannen van 28, 32 en 37 jaar oud wegens poging tot moord in Zeewolde.

Op 5 oktober 2021 werd er met een automatisch vuurwapen geschoten in een winkelcentrum, waarbij een man gewond raakte. De schutter vluchtte op een motor. Het motief voor de aanslag is niet duidelijk. Het onderzoek leidde tot de arrestatie van de verdachten, met bewijs zoals DNA-sporen, camerabeelden en getuigenverklaringen. De 37-jarige verdachte wordt gezien als de schutter, de 32-jarige als de motorbestuurder, en de 28-jarige als de facilitator. Het OM eist straffen van drie keer zestien jaar.

De zaak wordt voortgezet op 20 december, en de rechtbank doet uitspraak op 29 januari 2024.