Agent gewond door champagnefles: OM eist 3 jaar cel

Agent gewond door champagnefles: OM eist 3 jaar cel

Geplaatst op 19 december 2023, om 21:11 uur

DEN HAAG – Op 1 januari 2023 werd een politieagent in de Koppelstokstraat in Den Haag geraakt door een champagnefles die naar hem was gegooid. De agent liep hierbij een gebroken jukbeen en een gescheurde wang op. De verdachte, een 65-jarige man uit Den Haag, stond vandaag voor de rechter in verband met dit incident.

Het voorval vond plaats tijdens de jaarwisseling, toen de politie werd opgeroepen om in te grijpen in de Koppelstokstraat, waar al jarenlang problemen zijn, waaronder vreugdevuren die onder het mom van een feestje worden aangestoken. Tijdens het optreden van de politie werden er stenen gegooid en werd zelfs een fiets naar hen geworpen. Terwijl een ME’er bezig was om iemand te verwijderen, werd hij onverwachts geraakt door een harde klap in zijn gezicht. Hij zag een champagnefles op de grond rollen. Het letsel dwong hem om zich uit de linie terug te trekken, en hij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De agent onderging wekenlang behandelingen en heeft nog afspraken met artsen gepland voor 2024. De impact van het incident heeft hem doen besluiten om te stoppen bij de politie. Het Openbaar Ministerie benadrukte dat geweld tegen agenten tijdens de jaarwisseling zwaar moet worden bestraft en eiste een gevangenisstraf van 36 maanden. De uitspraak van de rechtbank zal op 9 januari worden gedaan.