250 kilo aan vuurwerkvondst na anonieme tip

250 kilo aan vuurwerkvondst na anonieme tip

Geplaatst op 17 december 2023, om 15:47 uur

TERNEUZEN – Een tip bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) heeft zaterdag 16 december jl. geleid tot een flinke vuurwerkvondst, ongeveer 250 kilo, in een loods aan de Polenweg. De huurder, een inwoner uit Walsoorden, was niet aanwezig. Hij werd ook thuis, waar eveneens professioneel vuurwerk lag, niet aangetroffen. Hij is als verdachte aangemerkt en wordt nog verhoord. Hij krijgt een proces-verbaal. Ook maakt de politie ten behoeve van de gemeente een bestuurlijke rapportage op.

De politie betrad de loods aan de Polenweg na verder onderzoek van de tip op grond van de Wet Economische Delicten. Onder een afdekzeiltje stonden vijftien dozen met zwaar vuurwerk. Het gaat om ongeveer 250 kilo aan shells, cobra’s en vuurpijlen.  Het vuurwerk is in beslag genomen.  In de woning van de huurder, werd ook nog circa acht kilo aan professioneel vuurwerk (waaronder drie shells en vuurpijlen) aangetroffen.

Oproep
Heeft u informatie over illegale vuurwerkverkoop of over de opslag daarvan. Belt u dan met de politie via 0900-8844 of tip Anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar de website www.meldmisdaadanoniem.nl

Foto: Ter illustratie