Agent gewond na vechtpartij op straat

Agent gewond na vechtpartij op straat

Geplaatst op 17 december 2023, om 16:04 uur

MAASTRICHT – Bij een grote vechtpartij in het centrum van Maastricht raakte een politieagent lichtgewond, en drie personen werden gearresteerd. Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Platielstraat, waar de politie probeerde de vechtpartij te beëindigen.

Toen de aanstichters van de vechtpartij werden gearresteerd, keerde een groep mensen zich tegen de politie en probeerde een van de arrestanten te bevrijden. Collega’s van andere politie-eenheden en beveiligers van lokale horecagelegenheden schoten de agenten te hulp, waarna drie personen werden aangehouden.

Een politieagent raakte lichtgewond bij het incident en moest medische behandeling ondergaan. Het politieonderzoek naar het incident is nog aan de gang, en er worden verdere aanhoudingen niet uitgesloten.