Derde verdachte aangehouden voor fatale vechtpartij Nijmegen

Derde verdachte aangehouden voor fatale vechtpartij Nijmegen

Geplaatst op 14 december 2023, om 20:02 uur

NIJMEGEN – De politie heeft vandaag een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de fatale vechtpartij aan de Couwenbergstraat. Een arrestatieteam heeft de man aan het einde van de middag aangehouden in Nijmegen. Het gaat om een man van 32 jaar uit Rotterdam. Een dag eerder – woensdagavond 13 december – werden twee andere verdachten aangehouden. Een 21-jarige vrouw en 18-jarige man uit Nijmegen meldden zichzelf bij de politie. Alle drie zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de fatale vechtpartij.

Het verdere onderzoek is gericht op het reconstrueren van de gebeurtenissen van die zondagavond en ieders rol daarin.

Melding steekincident zondagavond
Naar aanleiding van een steekincident met dodelijke afloop aan de Couwenbergstraat zocht de recherche twee mannen en een vrouw. Zondagavond 10 december rond 19.15 uur kregen we meerdere meldingen van een vechtpartij waarbij een 38-jarige man werd neergestoken. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

De ruzie verplaatste zich over straat, onder het oog van verschillende getuigen en eindigde met het steekincident. Na het steekincident vluchtten de man en de vrouw en de man die zich later bij hen voegde in de richting van de Blankenborgstraat. De politie heeft dinsdagavond 12 december beelden getoond van de drie gezochte verdachten in het programma Opsporing Verzocht. Het onderzoeksteam heeft na de uitzending zo’n twintig tips binnengekregen die allemaal onderzocht worden.