Dode en zwaargewonde nadat auto te water raakt

Dode en zwaargewonde nadat auto te water raakt

Geplaatst op 10 december 2023, om 10:10 uur

DELFT – Zondagochtend raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak te water bij de Oostpoortweg. Na een uitgebreide reddingsactie werden twee mannen uit het voertuig gehaald en vervoerd naar het ziekenhuis. Een van hen is aan de gevolgen van het verkeersongeval overleden.

Iets voor 05.00 uur kwam er een melding binnen dat er een voertuig in het water zou liggen bij de Oostpoortweg. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Een passagier was op eigen kracht uit het voertuig geklommen en gered door de brandweer. Vervolgens hebben duikers van de brandweer de bestuurder uit het voertuig gehaald. Beide inzittenden zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van het voertuig is later aan zijn verwondingen overleden. De identiteit van beide mannen is op dit moment nog niet bekend.

Het leek er even op dat er sprake was van mogelijk meerdere personen in het voertuig. Ook nadat het voertuig met een kraanwagen uit het water werd gehesen, is er nogmaals een groot gebied onder water rond het voertuig doorzocht door de duikers van de brandweer. Hierbij zijn geen andere personen meer aangetroffen.