Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt nadat hij dronken vriend ophaalt bij politie

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt nadat hij dronken vriend ophaalt bij politie

Geplaatst op 10 december 2023, om 09:52 uur

OOSTERHOUT – Een 29-jarige automobilist uit Oss werd zondag 10 december op de Nieuwe Bredase Baan in Breda betrapt op een enorme snelheidsovertreding. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en de man had ook nog eens te veel alcohol gedronken. Zijn bijrijder, die hem even later op het politiebureau kwam ophalen, bleek ook beschonken. Hij raakte direct zijn rijbewijs kwijt.

De politie hield rond 04.00 uur een snelheidscontrole op de eerdergenoemde weg in Breda. Hier werd bij een van de passerende auto’s een forse snelheidsovertreding gemeten. Waar 50 kilometer per uur op deze weg is toegestaan, reed deze bestuurder maar liefst 152 kilometer per uur. Met de wettelijke correctie er nog vanaf, blijft er een snelheidsovertreding van maar liefst 97 kilometer per uur over. Op een parkeerplaats langs de A59 bij Den Hout kon de bestuurder langs de kant gezet worden. Hier bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook faalde hij voor de alcoholtest. Omdat de bijrijder ook had gedronken, zou hij achterblijven en zich op laten halen. Op het politiebureau werd er vervolgens een uitgebreide analyse gedaan op het mogelijke alcoholgebruik van de bestuurder. Hier werd duidelijk dat de man bijna driemaal de toegestane hoeveelheid aan alcohol had gedronken om nog aan het verkeer deel te mogen nemen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken vriend
Zijn bijrijder, een 27-jarige man uit Oss, kwam hem even later toch zelf ophalen bij het politiebureau in Oosterhout. Hij bleek wel in het bezit te zijn van een rijbewijs, maar ook hij had alcohol gedronken. Van hem werd het rijbewijs ingevorderd. De politie doet na een ernstige verkeersovertreding ook een melding aan het CBR. Het CBR onderzoekt of de bestuurder wel geschikt en rijvaardig is om aan het verkeer deel te nemen. Dit is geen straf, maar een maatregel voor de verkeersveiligheid.