Oudere man raakt ernstig gewond bij ongeval

Oudere man raakt ernstig gewond bij ongeval

Geplaatst op 7 december 2023, om 13:46 uur

DEN BOSCH – Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de Rietveldenweg in Den Bosch is donderdagochtend een oudere man ernstig gewond geraakt. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de kruising met de Moeskampweg.

De auto waarin het slachtoffer zich bevond, kwam vanuit de Moeskampweg en draaide de Rietveldenweg op in de richting van de A59. Deze auto werd bestuurd door een vrouw, terwijl het slachtoffer als bijrijder in de auto zat. Op de kruising werd de auto aangereden door een jeep die werd bestuurd door een man. Deze laatste bleef ongedeerd. Na het ongeval moest de gewonde man door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens een getuige, de bestuurster van de auto, stond er op het moment van het ongeval een vrachtwagen stil op de linkerrijstrook van de Rietveldenweg om linksaf te slaan richting de Moeskampweg. Volgens verklaringen zou de bestuurder van de vrachtwagen hebben gewuifd naar de bestuurster van de personenauto om aan te geven dat ze de kruising kon opdraaien. Dit gebaar zou de vrachtwagenchauffeur hebben gemaakt omdat hij anders niet kon afslaan. Na dit signaal zou de bestuurster van de personenauto de kruising zijn opgereden, wat resulteerde in het ongeval.

De politie voert een onderzoek uit naar het ongeval en zoekt naar eventuele camerabeelden die het incident kunnen bevestigen of weerleggen. De verkeersongevallenanalyse doet verder onderzoek naar het ongeval. Na het ongeval was de weg gedeeltelijk afgesloten, wat enige hinder veroorzaakte voor het verkeer.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto’s: Bart Meesters