Arrestatieteam pakt 50-jarige man op voor drugslab en witwassen

Arrestatieteam pakt 50-jarige man op voor drugslab en witwassen

Geplaatst op 7 december 2023, om 14:45 uur

RHEDEN/ARNHEM – Dinsdag is een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Arnhem door een arrestatieteam, zoals donderdagmiddag door de politie is bekendgemaakt.

De man wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en het uitvoeren van opvallende geldtransacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen, ook wel witwassen genoemd. Daarnaast wordt de man verdacht van betrokkenheid bij het synthetische drugslab dat op donderdag 22 juni in Rheden is ontdekt. De aangehouden man zou hierbij een leidinggevende rol hebben gehad en zit momenteel in hechtenis.

De afgelopen maand is uitvoerig rechercheonderzoek verricht, wat leidde tot de identificatie van de verdachte. Na de aanhouding is beslag gelegd op zowel goederen die ter plaatse werden aangetroffen als op buitenlandse goederen. Er wordt namelijk ook onderzoek uitgevoerd naar witwaspraktijken waarbij de man betrokken was in verschillende Europese landen. In het belang van het lopende onderzoek kan de politie geen verdere details verstrekken over de locatie van dit onderzoek in Europa. Het onderzoek zal in de komende periode worden voortgezet, en de politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Foto’s: Roland Heitink