Brand in centrum is aangestoken, politie zoekt jonge man en een jonge vrouw

Brand in centrum is aangestoken, politie zoekt jonge man en een jonge vrouw

Geplaatst op 7 december 2023, om 15:22 uur

ASSEN – De politie heeft vastgesteld dat de brand die zich afgelopen maandagochtend aan de Doevenkamp in Assen heeft voorgedaan, opzettelijk is aangestoken.

In het kader van het onderzoek naar de daders is de politie op zoek naar twee specifieke getuigen, die mogelijk beeldmateriaal van de brand hebben vastgelegd. Het betreft een jonge man en een jonge vrouw die kort na het uitbreken van de brand ter plaatse zijn gekomen. De politie zou graag in contact komen met deze personen om eventuele aanvullende informatie te verkrijgen over het incident.

Bij de brand zijn twee auto’s verwoest die onder een appartementencomplex stonden geparkeerd. Het vuur heeft zich vervolgens verspreid naar het isolatiemateriaal van de bovenliggende woningen, wat resulteerde in de evacuatie van zestien woningen. Twee appartementen zijn als onbewoonbaar verklaard.

Foto’s: Van Oost Media