Automobilist zorgt voor levensgevaarlijke situatie tijdens achtervolging

Automobilist zorgt voor levensgevaarlijke situatie tijdens achtervolging

Geplaatst op 7 december 2023, om 12:54 uur

VLISSINGEN – Op woensdagavond heeft een ANPR-camera een auto geregistreerd waarvan de bestuurder gezocht werd, wat volgde was een achtervolging door Middelburg en Vlissingen. De bestuurder wist te ontsnappen en is niet meer gevonden.

Rond 19.00 uur kregen agenten een melding van de ANPR-camera over een voertuig waarvan de bestuurder mogelijk betrokken was bij criminele activiteiten en geen geldig rijbewijs had. Omstreeks 19.25 uur zag een agent het voertuig op de N57 bij Vrouwenpolder. De agent ging voor het gezochte voertuig rijden en gaf een stopteken. In eerste instantie leek het voertuig de politieauto te volgen, maar besloot toen met hoge snelheid door te rijden. De agent zette de achtervolging in richting Vlissingen. Meer politievoertuigen werden ingezet om het voertuig tot stoppen te dwingen. Vanwege het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder moesten diverse tegenliggers uitwijken naar de berm, aangezien de bestuurder gevaarlijke inhaalmanoeuvres uitvoerde, verdrijvingsvlakken overschreed en tegen het verkeer in reed.

Op de Bloemenlaan vertraagde de bestuurder vanwege wegwerkzaamheden. De politieauto kwam ook tot stilstand en raakte het verdachte voertuig. De bestuurder sprong uit de auto en vluchtte te voet. De agent verliet ook zijn auto en zette de achtervolging te voet voort. De verdachte wist echter te ontsnappen en is niet meer gevonden. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen voor onderzoek.

De geregistreerde eigenaar van het voertuig kan verschillende boetes verwachten. Onderzoek zal moeten uitwijzen wie de verdachte bestuurder was van het voertuig.