Drie minderjarige verdachten zware mishandeling melden zich

Drie minderjarige verdachten zware mishandeling melden zich

Geplaatst op 7 december 2023, om 11:15 uur

ZWOLLE – De drie jongens die verdacht worden van een ernstige mishandeling in het centrum van Zwolle hebben zich op donderdag bij de politie gemeld. De dag ervoor had de politie een opsporingsbericht op sociale media verspreid, waarin werd aangegeven dat zij herkenbaar zouden worden getoond als zij zich niet zouden melden.

Op vrijdag 27 oktober hebben drie jongens een man mishandeld op de Oude Vismarkt in Zwolle. Rond 02.30 uur die vrijdagnacht bevonden zij zich op de Oude Vismarkt en gedroegen zich ongepast tegenover een zwerver die daar aanwezig was. Een man sprak de jongens hierop aan, wat resulteerde in een discussie en fysiek contact, waarbij de man op de grond viel en zijn hoofd hard de grond raakte. Een van de daders trapte de man vervolgens in het hoofd. Als gevolg van de mishandeling liep de man ernstig letsel op, met breuken aan zowel de linker- als rechterkaak. Hij onderging een operatie en kreeg meerdere platen en schroeven in zijn kaken geplaatst. Daarnaast was hij gedurende drie weken beperkt tot het consumeren van vloeibaar voedsel. Zijn herstel duurde meer dan zes weken.

De politie heeft op donderdag bevestigd aan De Stentor dat de jongens betrokken waren bij het incident. Politiewoordvoerder Amber Maathuis verklaarde: “Het betreft drie 17-jarige jongens, waarvan twee uit Meppel en één uit Staphorst. Een onderzoek zal nu moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd, en de jongens zullen worden verhoord.”

Foto: Politie