Boze bewoners van Prinsenmeer belemmeren wethouders voertuig

Boze bewoners van Prinsenmeer belemmeren wethouders voertuig

Geplaatst op 7 december 2023, om 11:35 uur

ASTEN – Bij het gemeentehuis in Asten hebben boze bewoners van vakantiepark Prinsenmeer donderdagochtend gedemonstreerd tegen de sluiting van het park. Een groep bewoners heeft de auto van wethouder Van de Moosdijk gedurende tien minuten ingesloten. In eerste instantie probeerde de wethouder zijn auto heen en weer te bewegen om ruimte te maken, maar de bewoners bleven staan en raakten de auto. Uiteindelijk opende de wethouder het autoraampje op een kier en vond er een gesprek plaats met een van de bewoners.

Sinds 9:00 uur vindt er nog steeds een gesprek plaats tussen de bewoners en de gemeente, waarbij vijf bewoners aanwezig zijn in het gemeentehuis. Volgens de demonstranten hebben zij dit gesprek afgedwongen, zoals gemeld door Omroep Brabant. Bewoners en recreanten op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel zijn in paniek geraakt na het nieuws dat ze hun chalets onmiddellijk moeten verlaten. Woensdag werd bekend dat de gemeente Asten het vakantiepark per direct sluit.

De gemeente vreest dat eigenaar Gillis de vergunningen voor het park voor criminele doeleinden misbruikt. De meer dan driehonderd mensen die op het vakantiepark verblijven, beweren dat ze van niets wisten. “We hebben het via de media moeten vernemen. Iedereen is nu aan het bellen, maar niemand wil ons meer informatie geven,” zei een bewoner kort na het nieuws. Er heerst ook paniek. “Ik woon hier omdat ik geen woning kan vinden. Hoe kan de gemeente verwachten dat ik binnen twee dagen onderdak vind?” merkte een andere bewoonster op.

De sluiting van vakantiepark Prinsenmeer in Ommel door de gemeente Asten is een harde klap voor eigenaar Peter Gillis, die al meerdere tegenvallers heeft moeten incasseren. Deze sluiting is definitief volgens de gemeente, maar Gillis heeft nog de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen, in beroep te gaan en in hoger beroep te gaan tegen dit besluit.