Grote vangst in witwasonderzoek: contant geld, luxe goederen en auto’s in beslag genomen

Grote vangst in witwasonderzoek: contant geld, luxe goederen en auto’s in beslag genomen

Geplaatst op 7 december 2023, om 10:49 uur

AMSTERDAM/DIEMEN/ALMERE – De politie heeft vier mannen aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen van illegaal verkregen geld. Bij doorzoekingen zijn kostbare auto’s, contant geld en luxe goederen in beslag genomen.

Het onderzoek naar drugshandel en witwassen begon na het verkrijgen van gekraakte cryptodata. Dinsdag zijn op negen locaties in Almere, Diemen en Amsterdam huiszoekingen uitgevoerd, waarbij vier mannen zijn gearresteerd, meldt de politie donderdag. De aangehouden personen zijn twee mannen van 54 en 28 jaar uit Almere, een 42-jarige man uit Diemen en een 45-jarige man uit Amsterdam.

Tijdens de doorzoekingen is ongeveer 150.000 euro aan contant geld in beslag genomen, evenals negen auto’s van bekende merken en luxe items zoals tassen, sieraden en horloges. Daarnaast zijn munitie en (zwaar) illegaal vuurwerk ontdekt. In een van de woningen werden drie vrouwen aangetroffen die geen verblijfsvergunning hadden. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.