122 kilo zwaar vuurwerk en verdovende middelen aangetroffen in woning

122 kilo zwaar vuurwerk en verdovende middelen aangetroffen in woning

Geplaatst op 7 december 2023, om 19:13 uur

DEN HAAG – Een 19-jarige man uit Den Haag is vorige week vrijdag op heterdaad betrapt en aangehouden voor de handel in illegaal vuurwerk. In zijn woning werd vervolgens 122 kilo van dit vuurwerk aangetroffen, dat valt in de categorie die verboden is voor consumenten. De verdachte kwam in het vizier van het politieonderzoeksteam dat zich richt op de handel in illegaal vuurwerk. Hij werd op heterdaad aangehouden nadat hij meerdere pakketten met cobra’s had overgedragen.

Bij de doorzoeking van zijn woning werd in totaal nog eens 122 kilo illegaal vuurwerk gevonden, dat op verschillende plekken in de woning verstopt lag. Vanwege de amateuristische en gevaarlijke opslag van het vuurwerk moest een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse komen om het vuurwerk te verwijderen. Naast het illegale vuurwerk werden er ook verdovende middelen aangetroffen in de woning.

De politie zet het hele jaar door in op de bestrijding van de handel in en het bezit van illegaal vuurwerk, maar dit krijgt extra aandacht in aanloop naar de jaarwisseling. Speciale vuurwerkteams voeren actief onderzoek uit, en er wordt ook gereageerd op meldingen, waaronder die via Meld Misdaad Anoniem binnenkomen.