Fietser ernstig gewond na botsing met auto

Fietser ernstig gewond na botsing met auto

Geplaatst op 30 november 2023, om 08:09 uur

GRONINGEN – Een fietser is woensdagnacht ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Turfsingel.

Het ongeluk gebeurde rond 00.15 uur bij de Maagdenbrug. De fietser kwam vanaf de Grote Markt en wilde richting de W.A. Scholtenstraat fietsen. Op de kruising werd de fietser geschept. Door de klap belandde de fiets enkele meters verderop.

Hulpdiensten waren snel aanwezig. Ambulancemedewerkers hebben hulp gekregen van het Mobiel Medisch Team. Een trauma-arts en een verpleegkundige hebben het ambulancepersoneel geholpen bij de stabilisatie van het slachtoffer. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak. Wegens het ongeval was de weg tijdelijk afgesloten. De auto is afgesleept door een berger.

De kruising was tot voor kort uitgerust met verkeerslichten. Vorige maand zijn deze uitgezet. De maximumsnelheid op de kruising is verlaagd naar 30 kilometer per uur. Met de verandering van de situatie rond de Maagdenbrug wil de gemeente de lange rijen voor de stoplichten tegengaan die er met regelmaat staan.

Foto’s: Rick ten Cate