Betaalbare Smartphones van 2023: Top 5 Keuzes voor een Klein Budget

Betaalbare Smartphones van 2023: Top 5 Keuzes voor een Klein Budget

Geplaatst op 26 november 2023, om 07:20 uur

In 2023 hoef je geen fortuin meer uit te geven om een goede smartphone in handen te krijgen. De markt voor betaalbare smartphones bloeit als nooit tevoren, met opties die een groot scherm, uitgebreide camerasystemen en krachtige prestaties bieden. Hier zijn de vijf beste goedkope smartphones van 2023, elk met unieke voordelen die ze tot een slimme koop maken.

 1. Motorola Edge 30 Neo
  De Motorola Edge 30 Neo is een frisse verschijning in het segment goedkope telefoon. Dit toestel biedt veel premium functies zonder de premium prijs. Het 6.28-inch P-OLED scherm met een 120 Hz verversingssnelheid en een resolutie van 2400 bij 1080 pixels zorgt voor een soepele en levendige weergave. De Snapdragon 695 5G processor en 8GB werkgeheugen staan garant voor snelle prestaties. De 64 megapixel hoofdcamera en 13 megapixel groothoekcamera, gecombineerd met een 32 megapixel selfiecamera, maken dit toestel tot een ware kampioen in mobiele fotografie. De 4020 mAh batterij ondersteunt snelladen, waardoor je binnen 20 minuten 70% oplaadt.
 2. Xiaomi Redmi Note 11
  Xiaomi blijft de markt verrassen met betaalbare maar krachtige toestellen. De Redmi Note 11 met zijn 6,43-inch scherm, 90 Hz verversingssnelheid en Snapdragon 680 processor is hier geen uitzondering op. Met 4GB werkgeheugen en 128GB uitbreidbaar opslaggeheugen, biedt het toestel genoeg ruimte voor al je apps en media. De camera-setup is indrukwekkend voor zijn prijsklasse, met een 50 megapixel hoofdcamera, 8 megapixel ultragroothoekcamera en twee 2-megapixelcamera’s voor macro en diepte. De grote 5000 mAh batterij ondersteunt snel opladen, volledig opgeladen in slechts 60 minuten.
 3. Samsung Galaxy A23
  De Samsung Galaxy A23 is een uitstekende keuze voor wie een groot scherm en solide camera’s zoekt zonder de hoofdprijs te betalen. Het 6.6-inch scherm biedt een prettige kijkervaring, ondersteund door een Snapdragon 680 processor en 4GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit van 64GB is uitbreidbaar, wat altijd een pluspunt is. De camera-opstelling met een 50 megapixel hoofdcamera, 5 megapixel ultragroothoekcamera en 2 megapixel macro- en dieptelens biedt veelzijdigheid. De 5000 mAh batterij zorgt ervoor dat je de hele dag door kunt gaan.
 4. Samsung Galaxy A34
  De Samsung Galaxy A34, een nieuwkomer in 2023, springt eruit met zijn 6,6-inch Super AMOLED-scherm en Android 13. De Mediatek Dimensity 1080 processor, gecombineerd met 6GB RAM, zorgt voor snelle en efficiënte prestaties. De camera-setup bestaat uit een 48 megapixel hoofdcamera, 8 megapixel ultragroothoeklens en 5 megapixel macrolens. Deze setup wordt versterkt door AI Image Enhancer en Object Eraser-functies. Met 128GB uitbreidbaar opslaggeheugen en de nieuwste software-updates is dit toestel een geweldige optie voor diegenen die op zoek zijn naar een moderne ervaring tegen een betaalbare prijs.
 5. OPPO A78
  De OPPO A78 is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een no-nonsense, betaalbare smartphone. Het 6.56-inch scherm biedt voldoende ruimte voor dagelijks gebruik. Onder de motorkap vinden we een Mediatek Dimensity 700 processor en 4GB werkgeheugen, wat ruim voldoende is voor de meeste taken. De camera-opstelling omvat een 50 megapixel hoofdcamera en een 2 megapixel dieptesensor. Een leuke toevoeging is de klassieke 3.5mm koptelefoonaansluiting, iets wat veel moderne smartphones missen.

Meerdere fotografen maken Indruk met goedkopere telefoon
In de dynamische wereld van de nieuwsfotografie, waar snelheid, flexibiliteit en beeldkwaliteit onontbeerlijk zijn, hebben meerdere fotografen van 112Nederland één van zo’n goedkope telefoon en het werkt perfect. Echter let wel op, niet me je mobiel achter het stuur! De politie controleert daar streng op.

Conclusie
De tijd dat goedkope smartphones synoniem stonden voor lage kwaliteit is voorbij. In 2023 kun je met een bescheiden budget een toestel vinden dat niet onderdoet voor de duurdere modellen qua prestaties, camera’s en zelfs batterijduur. Of je nu kiest voor de Motorola Edge 30 Neo, Xiaomi Redmi Note 11, Samsung Galaxy A23, Samsung Galaxy A34 of de OPPO A78, je krijgt veel waar voor je geld. Combineer deze toestellen met een betaalbaar abonnement, en je hebt een winnende combinatie in handen.