Overleden bewoner verantwoordelijk voor dubbele woningbrand

Overleden bewoner verantwoordelijk voor dubbele woningbrand

Geplaatst op 23 november 2023, om 13:28 uur

OOSTERHOUT – De politie heeft de identiteit bevestigd van de overleden man die werd aangetroffen na het blussen van een dubbele woningbrand aan de Elsbeemd in Oosterhout in de nacht van maandag op dinsdag.

Zoals eerder vermoed, betreft het inderdaad de 59-jarige bewoner van de woning. Uit het politieonderzoek is inmiddels gebleken dat hij vermoedelijk zelf de branden heeft aangestoken. Het strafrechtelijk onderzoek is nu afgerond na overleg met de officier van justitie. De buren die door het incident werden getroffen, zijn donderdag geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek door twee rechercheurs.

De hulpdiensten werden dinsdag omstreeks 03.00 uur gealarmeerd vanwege een melding van een woningbrand aan de Elsbeemd. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een dubbele woningbrand. De brandweer heeft met veel personeel en materieel de brand bestreden. Tijdens het blussen werd in een van de twee woningen het levenloze lichaam van een persoon aangetroffen. De bewoners van het andere huis, een stel met een tweejarig kind, hebben via een raam op de eerste verdieping de woning verlaten. Zij zijn voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar mochten na behandeling weer naar huis. De politie heeft onmiddellijk een grondig onderzoek ingesteld.