Bromfietser slaat en schopt automobilist bij verkeersconflict

Bromfietser slaat en schopt automobilist bij verkeersconflict

Geplaatst op 22 november 2023, om 18:24 uur

TILBURG – De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersincident op de Baroniebaan in Tilburg. Op zondag 3 september 2023, rond 16:00 uur, heeft een bromfietser een automobilist geslagen en schade toegebracht aan de auto door er een deuk in te schoppen. Het opsporingsteam van de politie voert een onderzoek uit en vraagt om informatie van getuigen.

Het incident vond plaats toen een 30-jarige automobilist uit Tilburg op zondagmiddag over de Blaakweg reed. Een vrouw op een scooter met een kind wilde afslaan, maar liet weinig ruimte over voor de automobilist. Dit leidde tot een benarde situatie omdat er ook een andere bromfietser in de buurt reed. Deze laatste bromfietser werd kennelijk boos omdat de automobilist de vrouw met het kind had gewaarschuwd door te toeteren. De bromfietser heeft vermoedelijk tijdens het rijden een deuk in de auto getrapt. Toen de automobilist bij een rood verkeerslicht op de Baroniebaan moest stoppen, plaatste de bromfietser zijn tweewieler voor de auto. Vervolgens stapte hij uit en sloeg de automobilist in het gezicht. Hij probeerde het portier te openen, maar slaagde daar niet in, waarna de verdachte op de vlucht sloeg.

De politie doet een beroep op getuigen of personen met mogelijke camerabeelden van dit verkeersincident dat plaatsvond op 3 september jongstleden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.