Mogelijk explosieve stof gevonden bij politiebureau

Mogelijk explosieve stof gevonden bij politiebureau

Geplaatst op 23 november 2023, om 17:50 uur

EINDHOVEN – De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft donderdagmiddag onderzoek verricht bij het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven, waar mogelijk een explosieve stof was aangetroffen.

Rond 14:30 uur meldde de politie dat de nabijgelegen parkeergarage als voorzorgsmaatregel tijdelijk was afgesloten. De exacte aard van de gevonden stof blijft onduidelijk, maar een woordvoerder heeft bevestigd dat het om ‘een mogelijk explosieve stof’ gaat.

Inmiddels heeft de EOD het object waarin de stof zich bevond verwijderd en meegenomen. Dit betekent dat ook de afzetting in de omgeving wordt opgeheven. Er zal echter nog steeds onderzoek worden uitgevoerd op de locatie.

Foto’s: Dave Hendriks