Elektrische auto vat vlam bij tankstation, schade aan laadstation

Elektrische auto vat vlam bij tankstation, schade aan laadstation

Geplaatst op 23 november 2023, om 17:30 uur

BEILEN – Bij een tankstation langs de A28 tussen Beilen en Dwingeloo is donderdagmiddag een elektrische auto in brand gevlogen.

De brand ontstond tijdens het opladen van de auto. Ondanks pogingen van de bestuurder om de auto weg te rijden van het laadstation, lukte dit niet, zoals gemeld door de brandweer.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Drenthe is er aanzienlijke schade aan het laadstation. Een deel van de overkapping raakte eveneens beschadigd, en deze wordt momenteel geïnspecteerd met behulp van een hoogwerker.

Het blussen van een accu is een uitdaging, omdat deze steeds weer vlam kan vatten wanneer het blussen tijdelijk wordt gestopt, volgens de woordvoerder. Daarom laat de brandweer een grote bak aanrukken om de auto volledig onder te dompelen in water. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Foto’s: Van Oost Media