Twee gewonden bij uitslaande woningbrand

Twee gewonden bij uitslaande woningbrand

Geplaatst op 17 november 2023, om 23:15 uur

DALEN – Aan de Giestee in Dalen staat een loods in brand. De loods hoort bij een riet gedekte woning in het dorp. Bij de brand raakten een moeder en dochter gewond, ze worden behandeld in de ambulance.

Meerdere brandweerkorpsen uit Zwinderen, Emmen, Coevorden, Hoogeveen en de Wijk zijn opgeroepen om te helpen blussen.

De brand is inmiddels uitslaand en de loods wordt als verloren beschouwd. De brandweer zet in op het redden van de boerderij. Hiervoor proberen ze een scheiding te maken in het riet, zodat er een stoplijn ontstaat en de brand vanaf dat punt niet verder gaat”, zegt de voorlichtster van de VRD (veiligheidsregio drenthe).

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto’s: Persbureau Drenthe