Politie krijgt zestien tips over dood Cas Steenbergen

Politie krijgt zestien tips over dood Cas Steenbergen

Geplaatst op 22 november 2023, om 11:18 uur

SCHIPHORST – Na de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week heeft de politie zestien tips ontvangen met betrekking tot de dood van Cas Steenbergen uit De Schiphorst. In de televisie-uitzending werd uitgebreid aandacht besteed aan de zaak, en deze nieuwe informatie heeft geleid tot 16 nieuwe tips in de week na de uitzending. Sommige van deze tips bevatten bruikbare informatie, maar ze hebben ook nieuwe vragen opgeroepen. De politie heeft inmiddels gesprekken gevoerd met bepaalde personen, en op basis van hun verklaringen worden verschillende mogelijke scenario’s overwogen.

Niet alleen is het nog steeds niet duidelijk wat er precies met Cas Steenbergen is gebeurd, maar er zijn ook nog steeds mensen die hun informatie niet met de politie hebben gedeeld. Daarom wordt opnieuw een oproep gedaan: alsjeblieft, deel wat je weet of hebt gezien.

In de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte Cas gewond op een nog steeds onduidelijke wijze toen hij vanaf een manegeterrein in Veeningen naar huis fietste. Cas overleed vier weken later.

Hij was samen met vrienden naar een tentfeest gegaan tijdens het Concours Hippique De Wolden. Tussen 01.50 en 02.45 uur fietste hij vanaf het feestterrein naar huis. De volgende ochtend werd hij bewusteloos in zijn bed aangetroffen door zijn moeder. Cas had een bloeding in zijn hersenstam, evenals een gebroken rib en sleutelbeen. Hij werd onmiddellijk geopereerd en lag vier weken in coma. Kort voordat hij naar een speciale kliniek zou worden overgebracht om hem bij bewustzijn te brengen, overleed hij aan een hartstilstand.

Er worden belangrijke getuigen gezocht: Cas vertrok rond 01.51 uur vanaf het manegeterrein op zijn fiets. Tijdens zijn rit passeerde hij drie vrouwen en een man, allen met een lichte huidskleur. Kort daarna rende de genoemde man in de richting van Cas. Wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk. De politie wil dringend in contact komen met zowel de man als de vrouwen.

Getuige 1: De man die Cas achtervolgde, wordt vermoedelijk begin twintig en droeg die nacht een grijze trui, zwarte broek en witte schoenen. Hij was betrokken bij een opstootje na afloop van het feest en werd op afstand gehouden door een vrouw.
Getuige 2: De blonde vrouw die de man probeerde tegen te houden, droeg die nacht een witte jas en een zwarte broek.
Getuige 3: Een jonge vrouw die een roze hoodie of trui droeg.
Getuige 4: Een jonge vrouw gekleed in mintgroene bovenkleding.

Foto’s: Opsporing Verzocht