Aangetroffen stoffelijke resten op strand zijn van twee overleden mannen

Aangetroffen stoffelijke resten op strand zijn van twee overleden mannen

Geplaatst op 23 november 2023, om 13:48 uur

TEXEL – Op vrijdag 6 oktober werden op hetzelfde strand in Texel (Den Burg-Westerslag) een deel van de onderrug en later een rechtervoet (inclusief schoen) gevonden in de nabijheid van elkaar. Initieel onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd die kunnen helpen bij het identificeren van de persoon in kwestie. Rond de onderrug werd kleding aangetroffen, bestaande uit een onderbroek, een korte broek en een zwarte trainingsbroek van het merk Nike. In de trainingsbroek werd een mobiele telefoon aangetroffen. Technisch onderzoek kon niet leiden tot de identificatie van de eigenaar of gebruiker van de telefoon, omdat deze sterk was aangetast door zeewater.

Uit recent onderzoek, uitgevoerd met de ondersteuning van het Nederlands Forensisch Instituut, is gebleken dat de gevonden lichaamsdelen toebehoorden aan twee verschillende mannen. Van deze mannen is een DNA-profiel vastgesteld en vergeleken met de aanwezige profielen in de DNA-databank voor vermiste personen en ongeïdentificeerde overledenen, maar er is geen overeenkomst gevonden. De menselijke resten zijn inmiddels begraven in een anoniem graf op Texel.

De politie zal nu een uitgebreider technisch onderzoek starten om meer informatie te verkrijgen over de afkomst van deze mannen, zoals waar ze zijn opgegroeid. Dit onderzoek, bekend als isotopenonderzoek, zal enkele maanden in beslag nemen voordat er resultaten beschikbaar zijn.