Automobilist vliegt uit de bocht en crasht tegen vangrail

Automobilist vliegt uit de bocht en crasht tegen vangrail

Geplaatst op 21 november 2023, om 08:08 uur

UITGEEST – Een personenauto is dinsdagochtend gecrasht in Uitgeest nadat de politie achter de wagen aan zat. De wagen viel op door het rijgedrag waarna de politie er achteraan ging. Op de Tolweg ging het even na vier uur mis en crashte te wagen bij een wegversmalling. Naast de vangrail reed de wagen ook een reclamebord omver.

De brandweer en ambulancedienst werden erbij gehaald om hulp te bieden. De chauffeur kon kort na de crash worden aangehouden. Hij is door ambulancepersoneel opgevangen en na de eerste zorg naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Agenten hebben de wagen doorzocht en troffen daar nog een joint aan, het is nog onbekend of de chauffeur ook daadwerkelijk onder invloed was. De wagen raakte bij de klap zwaar beschadigd en is later in de nacht door een bergingsbedrijf weggehaald. De Tolweg was door het ongeval gestremd voor het overige verkeer.

Foto’s: Michel van Bergen