Door pieten geredde vrijwilliger sintintocht maakt het goed, nog wel in ziekenhuis

Door pieten geredde vrijwilliger sintintocht maakt het goed, nog wel in ziekenhuis

Geplaatst op 19 november 2023, om 14:46 uur

WESTZAAN – De vrijwilliger die tijdens de Westzaanse sinterklaasintocht gisteren onwel werd, in de sloot belandde en door twee pieten gered moest worden, maakt het gezien de omstandigheden goed. Dit heeft de organisatie van het evenement laten weten. De man verblijft nog wel in het ziekenhuis.

De vrijwilliger stond langs de kant van de weg om te helpen bij het in goede banen leiden van de intocht. Tijdens het evenement raakte hij onwel en viel hij in de sloot. Twee omstanders, verkleed als pieten, kwamen direct in actie en haalden de man uit het water.

Ter plaatse werd de man gereanimeerd en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zowel de politie als de brandweer reageerden op de medische melding en er werd zelfs een traumahelikopter ingezet.

De organisatie benadrukt dat het voorval bij veel mensen nog vers in het geheugen zit en dat de schrik er nog goed in zit. Veel toeschouwers waren getuige van het incident.