Vrouw vastgepakt en met vuurwapen bedreigd, tieners op de vlucht

Vrouw vastgepakt en met vuurwapen bedreigd, tieners op de vlucht

Geplaatst op 19 november 2023, om 14:28 uur

ASSENDELFT – Op zaterdagavond is een 19-jarige vrouw in Assendelft onder dreiging van een vuurwapen beroofd door twee tieners, naar schatting tussen 16 en 17 jaar oud, volgens de politie. De vrouw werd omstreeks 21.30 uur op de Witte Ring benaderd door het duo, dat haar dwong haar eigendommen af te geven, wat ze deed. Vervolgens gingen de daders ervandoor.

Eén van de jongens vluchtte in de richting van het Pentatlon en vervolgens de Dromos op. De andere jongen rende in een andere, niet nader bekende richting weg. De politie is op zoek naar getuigen.

Diezelfde avond vond er ook nog een gewapende overval plaats in Zaanstad, waarbij een tiener van 15 jaar onder bedreiging van een vuurwapen zijn fatbike moest afstaan. Ook de daders van dat incident zijn nog voortvluchtig.