Man gereanimeerd nadat hij uit sloot is gered door zwarte piet

Man gereanimeerd nadat hij uit sloot is gered door zwarte piet

Geplaatst op 18 november 2023, om 18:29 uur

WESTZAAN – Tijdens de Sinterklaasintocht in Westzaan is zaterdagmiddag een man onwel geworden en in een sloot gevallen. Een vrijwilliger van het comité dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de intocht raakte onwel en viel in een nabijgelegen sloot. Deze persoon, naar schatting tussen de dertig en veertig jaar oud, dreigde te verdrinken.

Een van de Pieten die deelnam aan de intocht heeft de drenkeling uit het water gered. Nadat de persoon uit het water was gehaald, werd deze onmiddellijk op de kant gelegd, waar omstanders en hulpverleners met reanimatie begonnen. Een ambulance werd snel ter plaatse geroepen, en het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland bevestigt tegenover NHNieuws dat er een persoon te water is geraakt, maar kan verder nog geen details geven.

Foto’s: Inter Visual Studio