Agent in gezicht geslagen, verdachte vlucht via balkon

Agent in gezicht geslagen, verdachte vlucht via balkon

Geplaatst op 14 november 2023, om 08:05 uur

ALBLASSERDAM – Maandagavond is een 34-jarige man uit Alblasserdam gevlucht na het mishandelen van een politieagent. De politie probeerde de man, die een openstaande gevangenisstraf had, aan te houden in een flat aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam, maar dit mislukte.

Tijdens de aanhoudingspoging sloeg de verdachte een agent in het gezicht en ontsnapte via het balkon van de flat. De politie gebruikte een stormram om toegang tot de woning te krijgen, omdat de man weigerde de deur te openen, aldus Alblasserdamsnieuws.nl. In de woning vond de mishandeling van de agent plaats. Een poging om de man met een taser te overmeesteren mislukte, waarna hij van zijn balkon sprong en op de vlucht sloeg.

Na zijn ontsnapping is een uitgebreide zoekactie gestart, inclusief de inzet van een politiehelikopter. De verdachte is echter nog niet aangehouden.

Details over de veroordeling van de man en de lengte van zijn resterende gevangenisstraf konden door een politiewoordvoerder niet worden verstrekt.