Jongen (14) knutselt met vuurwerk en bewaard het onder zijn bed

Jongen (14) knutselt met vuurwerk en bewaard het onder zijn bed

Geplaatst op 8 november 2023, om 16:30 uur

WASPIK – Dinsdagavond vonden er in Waspik en Waalwijk controles plaats, nadat de politie informatie ontving dat hier mogelijk illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn.

Op een adres in Waspik werden diverse Shells, cobra’s, illegale vuurpijlen en een zelf in elkaar geknutselde vuurwerkbom aangetroffen. Op het adres in Waalwijk werd een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit werd allemaal in beslag genomen.

De eigenaar van het vuurwerk in Waspik bleek een pas 14-jarige jongeman te zijn. Het zware illegale vuurwerk werd gedeeltelijk onder het bed in de slaapkamer bewaard. Dit leverde een gevaarlijke situatie op. Als dit zou exploderen zou het leed niet te overzien zijn. De jongeman kan een passende straf tegemoet zien.