Politie verricht aanhoudingen na bezit zwaar vuurwerk

Politie verricht aanhoudingen na bezit zwaar vuurwerk

Geplaatst op 8 november 2023, om 16:10 uur

AMSTERDAM – De politie heeft vrijdagavond 3 november een verdachte aangehouden in verband met het bezitten van zwaar vuurwerk. Het betreft een 19-jarige man uit Amsterdam.

Vrijdagavond heeft de politie een 19-jarige man gecontroleerd, waarbij er 30 cobra’s in zijn auto is aangetroffen. Na onderzoek trof de politie nog eens ruim 390 Cobra’s aan in de kelderbox van de verdachte. Het opslaan van dit illegale zware vuurwerk in de kelderbox heeft een onveilige situatie gecreëerd voor omwonenden. Alle Cobra’s zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In het bezit zijn van tweehonderd Cobra’s of meer zou kunnen leiden tot een gevangenisstraf van minimaal 9 maanden.

De man is inmiddels heengezonden. Hij blijft verdachte en zal zich later moeten verantwoorden.

Tijdens de verkoopafspraak was ook een 18-jarige man uit Amsterdam aanwezig. Dit betrof een vriend van eerdergenoemde verdachte. Hij is ook aangehouden, aangezien de man wist dat zijn vriend de Cobra’s wilde verkopen. Dit is strafbaar en er is dan ook een proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Deze persoon is inmiddels heengezonden.