Youtuber Rick die met Lamborghini crashte mag jaar lang niet rijden

Youtuber Rick die met Lamborghini crashte mag jaar lang niet rijden

Geplaatst op 6 november 2023, om 19:26 uur

BINNENLAND – De 31-jarige bestuurder die in maart 2022 met zijn Lamborghini op de A28 bij Rouveen met een snelheid van meer dan 300 kilometer per uur van de weg schoot, is veroordeeld tot een taakstraf, een rijontzegging en een voorwaardelijke celstraf. De rechtbank in Zwolle heeft deze straffen opgelegd om een duidelijk signaal af te geven.

Rick van Stippent, een miljonair uit Heesbeen, kreeg een rijontzegging van anderhalf jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast legde de rechtbank hem een taakstraf van 120 uur op en een voorwaardelijke celstraf van twee weken, hoewel het Openbaar Ministerie dit laatste niet had geëist.

De rechtbank wil met deze straffen aangeven dat dergelijk roekeloos rijgedrag onaanvaardbaar is. Volgens de rechtbank reed Van Stippent met zijn Lamborghini met een snelheid van 300 kilometer per uur op de A28, wat andere weggebruikers en zijn bijrijder in gevaar bracht.

Het incident vond plaats op 27 maart 2022, toen Van Stippent op weg was naar een autoshow op het circuit van Assen. Hij verloor de controle over zijn witte Lamborghini Aventador S bij het viaduct bij Rouveen. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de auto, met een geschatte waarde van vijf ton, raakte total loss en de verzekeraar keerde niets uit.

De rechtbank benadrukte dat dergelijk extreem rijgedrag levensgevaarlijk is, aangezien andere weggebruikers dergelijke snelheden niet kunnen verwachten. Verschillende getuigen hebben bij de politie gemeld hoe de auto met hoge snelheid voorbij scheurde. Eerder in 2019 kreeg Van Stippent al een boete van het Openbaar Ministerie voor een andere ernstige snelheidsovertreding.

LEES OOK: YouTuber Rick reed met Lamborghini boven 260 km/u bij crash tegen vangrail

foto’s via Twitter: @OvdJohn