Werklieden gewond door steekvlam in meterkast van parkeergarage

Werklieden gewond door steekvlam in meterkast van parkeergarage

Geplaatst op 6 november 2023, om 19:42 uur

AMSTERDAM – Bij een explosie in een meterkast in een parkeergarage in Amsterdam zijn twee werklieden gewond geraakt. Een van hen is er ernstig aan toe, volgens de Amsterdamse brandweer. De explosie deed zich voor in de parkeerkelder van het woon- en winkelcomplex Pepper aan de Haarlemmerweg in Amsterdam Oud-West.

Het is nog niet duidelijk waarom de explosie plaatsvond. Na de explosie ontstond een steekvlam, en er kwam een hoge concentratie chemische stoffen vrij. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Vanwege de vrijgekomen chemische stoffen werd de parkeerkelder afgesloten. Het gebouw Pepper is nog relatief nieuw, opgeleverd afgelopen voorjaar. De explosie heeft de kelder flink beschadigd, met onder andere omgevallen muren, ontzette liftdeuren en kapotte ruiten tot gevolg. De constructie van het gebouw bleef wel intact.

Op dit moment is nog niet bekend om welke stoffen het precies gaat, maar de bewoners van de bovengelegen appartementen konden in hun woningen blijven, al kregen ze het advies om binnen te blijven. Ook was de parkeergarage enkele uren niet toegankelijk. Na ventilatie heeft de brandweer de kelder uiteindelijk vrijgegeven.