YouTuber Rick reed met Lamborghini boven 260 km/u bij crash tegen vangrail

YouTuber Rick reed met Lamborghini boven 260 km/u bij crash tegen vangrail

Geplaatst op 23 oktober 2023, om 18:02 uur

ROUVEEN – De bestuurder Rick van S., een 31-jarige man uit Heesbeen, bleek bij een ongeval op de A28 aanzienlijk sneller te hebben gereden dan hij aanvankelijk dacht. Hoewel hij dacht dat hij met zijn Lamborghini 200 kilometer per uur reed, bleek uit politieonderzoek dat zijn snelheid tussen de 262 en 330 kilometer per uur lag.

Het incident deed zich voor op 27 maart 2022, terwijl Van S. op weg was naar een show op het circuit van Assen. Ter hoogte van het viaduct bij Rouveen versnelde hij aanzienlijk, wat leidde tot het verlies van controle over zijn witte Lamborghini Aventador S. Zijn auto slipte en schraapte honderden meters langs de vangrail. Het ongeval resulteerde in aanzienlijke schade aan de auto, die total loss raakte.

Tijdens de rechtszaak beweerde Van S. dat hij naar schatting tegen de 200 kilometer per uur reed. Getuigen meldden echter dat de bijrijder van de Lamborghini kort na het ongeval had gezegd dat hij 314 kilometer per uur op de teller had zien staan.

De officier van justitie beschreef het gedrag van de bestuurder als “volstrekt onverantwoord”. Als reactie op het incident eiste de officier een werkstraf van 150 uur en een rijontzegging van achttien maanden, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

foto’s via Twitter: @OvdJohn