Veel schade na explosie bij visboer

Veel schade na explosie bij visboer

Geplaatst op 3 november 2023, om 12:13 uur

AMSTERDAM – Op vrijdagochtend werd een visrestaurant in Amsterdam opgeschrikt door een krachtige explosie. De explosie vond plaats rond 01.00 uur en veroorzaakte aanzienlijke schade aan het gebouw. Verscheidene ramen, de voordeur en delen van het plafond liepen schade op door de krachtige klap.

De politie is een onderzoek gestart naar de explosie. Het Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en de Forensische Opsporing werden ingezet om de oorzaak van de explosie te achterhalen.

Opmerkelijk genoeg vond er in dezelfde nacht ook een explosie plaats aan het Mercatorplein in Amsterdam, wat de politie zorgen baart over mogelijke verbanden tussen de incidenten. Het onderzoek naar de explosies is nog gaande.

Foto’s: Michel van Bergen