Politiewagen kantelt onderweg naar overval melding

Politiewagen kantelt onderweg naar overval melding

Geplaatst op 3 november 2023, om 21:19 uur

BARNEVELD – Op vrijdagavond deden zich twee incidenten voor in de regio Barneveld. Eerst, omstreeks 18:50 uur, vond er een overval plaats op het tankstation aan de Van Zuylen van Nieveltlaan in Barneveld, waarbij de politie ter plaatse kwam om te reageren op het incident.

Tijdens een uitgebreide zoektocht wist de politie een voertuig te traceren en ten minste één van de twee verdachten te arresteren in de wijk Norschoten aan de Meilanden. Bovendien werd een voertuig met buitenlandse kentekenplaten, waarvan wordt vermoed dat ze vals zijn, in beslag genomen.

Later op dezelfde avond, rond 19:55 uur, deed zich een ander incident voor op de A30 bij de afrit Scherpenzeel. Een hondengeleider van de politie raakte de controle over zijn voertuig kwijt en belandde over de vangrail in de bosjes. Gelukkig raakte de man niet gewond, en de honden in de auto bleven ongedeerd. Het politievoertuig liep echter aanzienlijke schade op als gevolg van het incident.

Foto’s: Persbureau Heitink