Bestuurder vlucht na botsing met vrachtwagen op A12

Bestuurder vlucht na botsing met vrachtwagen op A12

Geplaatst op 4 november 2023, om 00:00 uur

ZEVENAAR – Op de A12 ter hoogte van het stuk tussen Zevenaar en de Duitse grens heeft zich kort na 22:00 uur een verkeersongeval voorgedaan. Een bestelbusje is met aanzienlijke snelheid op een voorliggende vrachtwagen gebotst. Het bestelbusje heeft hierbij ernstige schade opgelopen. Toen de vrachtwagenchauffeur de situatie nader inspecteerde, bleek de bestuurder van het busje reeds verdwenen te zijn.

De politie heeft een zoekactie op touw gezet, inclusief de inzet van een speurhond, maar heeft geen teken van de bestuurder aangetroffen. Gelet op de bloedsporen in het voertuig en de schade ervan, lijkt het erop dat de bestuurder verwondingen heeft opgelopen.

Het zwaarbeschadigde voertuig zal moeten worden weggesleept. Het lijkt erop dat de bestuurder een geluk bij een ongeluk heeft gehad, gezien het feit dat deze nog in staat was om te vluchten. De motieven achter deze vlucht zijn momenteel nog onbekend en zullen door de politie worden onderzocht.

De zoektocht naar de bestuurder zal door de politie worden voortgezet. Vanwege het onderzoek is er één rijstrook op het desbetreffende deel van de A12 afgesloten.