18-jarige aangehouden voor 12 explosies

18-jarige aangehouden voor 12 explosies

Geplaatst op 31 oktober 2023, om 15:35 uur

ROTTERDAM – Afgelopen zomer vonden in de Jensiusstraat in Rotterdam een explosie en een schietincident plaats, waarbij een 18-jarige verdachte werd aangehouden.

Dit leidde tot verder onderzoek, waarbij deze 18-jarige verdachte nu wordt verdacht van in totaal 12 verschillende explosies verspreid over het land. Ook zijn er medeverdachten in beeld gekomen: een 19-jarige man en nog een 18-jarige, beiden uit Spijkenisse. Deze twee zijn aangehouden op verdenking van respectievelijk 6 en 9 verschillende aanslagen.

De politie Rotterdam heeft dit jaar alleen al bijna 140 aanhoudingen verricht voor excessief geweld en probeert door alertheid en samenwerking met burgers en instanties verdere aanslagen te voorkomen. De verdachten moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden, waarbij hoge straffen worden geëist en opgelegd voor dergelijke delicten.

“We zien regelmatig verdachten die we kunnen linken aan 3, 4 verschillende aanslagen. We zagen in het verleden ook wel eens verdachten die we aan 6, 7 of zelfs 8 aanslagen konden koppelen, maar 12… dat is tot nu toe het record.”, zegt Niek Wennink, binnen de politie teamleider van het speciale samenwerkingsverband op het thema Excessief Geweld. Excessief Geweld is de verzamelnaam voor schietincidenten en explosies.