Mogelijk schoten gelost op woning; politie rukt groots uit

Mogelijk schoten gelost op woning; politie rukt groots uit

Geplaatst op 28 oktober 2023, om 17:06 uur

GRONINGEN – De politie is zaterdagmiddag groots uitgerukt naar een mogelijke schietpartij naar de Regulusstraat in de wijk Paddepoel in Groningen.

De melding kwam rond 16:05 uur binnen bij de politie. Er zou sprake zijn geweest van een schietpartij. Op dat moment werden zowel het publiek als de pers op afstand gehouden. Wat er zich precies heeft voorgedaan, blijft vooralsnog onduidelijk, en de politie heeft het bericht van een schietpartij nog niet bevestigd. Er zijn geen meldingen van gewonden, alhoewel verdere informatie nog moet worden verstrekt. Er wordt nader onderzoek gedaan om de toedracht van het incident te achterhalen, en verdere details zullen volgen.

Nadat het incident werd gemeld, heeft de politie onmiddellijk een Burgernet-bericht verspreid. Hierin wordt gevraagd om uit te kijken naar een verdachte persoon in verband met het schietincident in de Regulusstraat in Groningen. De gezochte persoon wordt beschreven als een man met een donkere huidskleur, 38 jaar oud, ongeveer 1,70 meter lang, met een lichte snor/baard en volledig gekleed in het zwart. Hij draagt ook een zwarte pet (of bij afwezigheid hiervan, heeft hij een bijna kale kop). Opvallend detail: de verdachte draagt witte sokken. Het publiek wordt dringend verzocht deze persoon niet zelf te benaderen, maar onmiddellijk 112 te bellen bij waarneming.

Foto’s: Ten Cate Fotografie