Brandweer redt kat bij woningbrand

Brandweer redt kat bij woningbrand

Geplaatst op 26 oktober 2023, om 19:52 uur

APPINGEDAM – Een woning aan de Regentesselaan in Appingedam heeft donderdag aan het eind van de middag schade opgelopen door een korte maar intense brand.

De eerste melding kwam omstreeks 16:45 uur binnen bij de meldkamer, die vervolgens de brandweer van Appingedam, de politie en de Marechaussee op de hoogte bracht. De hulpdiensten arriveerden snel ter plaatse en constateerden flinke rookontwikkeling in de woning. Daarop is besloten om ‘middel-brand’ te melden, waarna de brandweer van Delfzijl met een blusvoertuig en hoogwerker ter plaatse werd gestuurd. Tegelijkertijd zetten de brandweerlieden van Appingedam een interne aanval in om het vuur onder controle te krijgen.

De brandweer slaagde erin de brand in de woning snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat het interieur aanzienlijke schade opliep en volledig verkoold raakte. Gedurende de brand was de straat afgesloten voor verkeer door de politie en Marechaussee om een veilige werkomgeving te waarborgen. Hoewel een hoogwerker uit Delfzijl ter plaatse kwam, was deze niet nodig voor de interventie.

Niemand raakte gewond bij de brand, er werd nog een kat aangetroffen in de woning, die zich onder de bank had verscholen. De brandweerlieden hebben de kat naar buiten gebracht. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te assisteren bij de afhandeling van de schade. Enexis heeft uit veiligheidsoverwegingen de stroomtoevoer voor de gehele straat afgesloten.

Foto’s: Ate Atema